Så fungerar det

Genom Miljöbron Skåne kan du som är student göra verkliga projekt för företag och andra uppdragsgivare. Våra projektformer är examensarbeten och uppsatser samt kortare uppdrag. Här kan du läsa om hur det går till att göra projekt via Miljöbron Skåne.

 

 

 

Varifrån kommer projekten?
Miljöbron Skåne tar tillsammans med intresserade företag fram projektbeskrivningar som är anpassade efter just det företagets intressen och behov. Idéerna till projekten är ibland framtagna på förhand av företaget själva och ibland uppkommer de efter diskussion om företagets organisation och utmaningar med Miljöbron Skånes verksamhetsledare.

 

 

Var hittar jag lediga projekt?
Lediga uppdrag och examensarbeten hittar du på Miljöbron Skånes hemsida under rubrikerna Uppdrag respektive Examensarbete/Uppsats.

 

 

Hur anmäler jag mitt intresse?
Om du är intresserad av ett ledigt projekt kan du anmäla ditt intresse under rubriken Anmälan, alternativt ringa eller maila Miljöbron Skånes verksamhetsledare. För anmälan till examensarbeten kan du direkt skicka in en ansökan (CV, personligt brev och betyg) till den kontaktperson som anges i projektbeskrivningen.

 

 

Vilka förkunskaper krävs?
Vilka förkunskaper som krävs för att göra projekten varierar. I varje projektbeskrivning framgår om du behöver ha några specifika förkunskaper. Examensarbeten och uppsatser görs vanligtvis i slutet av din utbildning. Många uppdrag däremot kan du genomföra från din allra första dag som student. Kom ihåg att det aldrig är för tidigt att skaffa sig erfarenhet och skapa kontakter i arbetslivet.

 

 

Är det många som söker varje projekt ?
Det varierar hur många studenter som söker varje projekt. Det lönar sig att söka ett intressant projekt så fort som möjligt, då ”först-till-kvarn” gäller om det är flera studenter med lämplig bakgrund som söker samma projekt.

 

 

Hur går det till att göra ett projekt?
När du har anmält ditt intresse till ett projekt bokas först ett möte in med din kontaktperson på Miljöbron Skåne, som berättar mer om uppgiften och företaget du ska ut på. Efter mötet på Miljöbron Skåne är det du som får ta kontakt med och träffa företaget. Därefter kan du börja på att genomföra projektet, skriva en rapport och slutligen redovisa dina resultat på företaget. I figuren nedan kan du se hela arbetsgången från början till slut.

 

 

Vem handleder projektet?
När du gör ett projekt via Miljöbron Skåne ser vi till att du alltid har en handledare på företaget. Skriver du ett examensarbete eller uppsats måste du även ha en handledare på skolan. Val av handledare måste vara klart innan du påbörjar examensarbetet och du ansvarar själv för att ordna en handledare på skolan.

 

 

Vad är Miljöbrons roll under projektet?
Vi på Miljöbron Skåne är måna om att både du och företaget ska vara nöjda med projektet. Vi finns som ett stöd om du har funderingar eller om det uppstår problem under genomförandet. Du är alltid välkommen att kontakta Miljöbron Skånes verksamhetsledare så hjälper vi dig.

 

 

Vad händer när projektet är klart?
Du som gör ett projekt via Miljöbron Skåne, vare sig det är ett uppdrag eller ett examensarbete, får ett intyg av oss som du kan lägga till ditt CV och hänvisa till när du söker jobb. För att få intyget ska du fylla i en utvärdering av projektet, så att vi vet vad som var bra och vad som kunde ha varit bättre. Vi vill också att du skickar in den färdiga rapporten till oss.

 

Processbild_studenter